Kebapçı Halil Usta, Gaziantep
“Bu zamana kadar yediğim kebaptıysa bu ne?” sorusunu kendi kendime sormama neden olan mütevazi restoranın adı..
İlk Gaziantep ziyaretimizde gidip deneyimleme şansı bulamamıştık. Neyse ki 3. ziyarete bırakmadan Halil Ustaya gidip kebabını tatma şansını yakaladık. Gaziantep’in çok da merkezi olmayan bir mahallesinde (Karşıyaka! 27 1/2 olmasın :) çok da havalı olmayan bir restoran Halil Ustanın yeri. Kapıdan girince sizi girişte karşılayan güler yüzlü kişi %99 ihtimalle Halil Usta’dır. Esnaf geleneğini sürdüren nadir kişilerden usta.
Ertesi gün müşteriye sunulacak et sanırım bir gün önceden hazırlanıyor ve saat 10.30-11.00 gibi restoran açılıyor. O gün için hazırlanmış et tükenince mesai saati de tükenmiş sayılıp dükkan kapatılıyor ve eve gidiliyor. Bu bağlamda kapanış saati kesin olmamakla beraber, bence öğleden sonra 13.30-14.00’den sonra gidilmesi durumunda boş dönülmesi büyük ihtimaldir. Unutmadan ekleyeyim, Halil Ustanın yerinde Pazar günleri resmi tatil :) Biz yemek olarak karışık kebap, küşleme ve lahmacun istedik. Lahmacun kalmamış olmasına rağmen bizi kırmayarak yakındaki bir fırından getirttiler. Karışık kebapta bulunan tüm çeşitler parmak ısırtan cinsten idi. Ortaya gelen salata ve içecek olarak tercih ettiğim ayran ile nasıl yiyip bitirdiğimi anlamadım inanın :) Hele ki en sonda gelen; kiminin “Altın Vuruş” garsonların ise “Turbo 2010” dediği baharat ile terbiyelenip kıvamında ızgaralanmış parça etler bittiğimiz andı. Lezzetli ve ağızda dağılan bu parçalardan yemeğin sonu olmasına rağmen iştahla yiyebiliyor insan.
Yedik/içtik iyi hoş da hesap ne olacak diyenleri duyuyor gibiyim :) Fiyatlandırmada da ilginç bir yöntemi var Halil Ustanın. Sadece kebabın ücretini alıyor usta. Lahmacun, içecekler ve Turbo 2010 hesaba dahil edilmiyor.
Peki nerede bu Halil Usta? Web sitesi var mı? İletişim bilgileri nedir? vb. soruların cevapları,
WEB SİTESİ: http://www.kebapcihalilusta.com.tr
HARİTA
Daha Büyük Görüntüle